Keresés:
 Casein

Tiszta tejkazein borászati célra

A termék leírása:
A CASEIN a magas minőségű borok ideális derítőszere. Szelektíven adszorbeál bizonyos cserző anyagokat amelyek a bor kellemetlen "húzós" ízét adják. A magas poilfenol tartalom miatti íz zavarokat megszünteti, illetve csökkenti a nehézfém ionok (elsősorban réz) által okozott zavarosodások kockázatát. Használatával bizonyos esetekben a kékderítéstől el lehet tekinteni. Az oxidáció okozta színmélyülés időben történő kezeléssel elkerülhető. A kissé elöregedett borok derítéséhez kifejezetten ajánlott. A CASEIN megjelenési formája: szagtalan, finom fehér por. Tartósítószert nem tartalmaz.

Alkalmazása:
A CASEIN-t tízszeres mennyiségű hideg vízben csomómentesen oldjuk fel, majd állandó keverés mellett lassan öntsük a kezelendő italhoz és homogenizáljuk!
Bentonittal együtt használva (Fortbenton, Nucleobent)) tökéletes derítőhatás érhető el.
Amennyiben a CASEIN-t kombinált derítés során alkalmazzuk, úgy legelőször ezt adagoljuk a derítendő folyadékhoz, csak az esetleges aktív szenes kezelés előzheti meg!

Adagolása:

- must derítéséhez:                        50-100 g/hl
- borok derítéséhez:                           30-60 g/hl
- elöregedett borok derítéséhez:    80-120 g/hl
Használata előtt javasolt előzetes laboratóriumi próbaderítést. illetve érzékszervi vizsgálatot végezni.
Feloldását csak közvetlenül a derítés előtt végezzük!

Csomagolása:     
1 kg-os légmentesen zárt tasak.

Tárolása:     száraz, hűvös helyen.

A 106/1997 (XII. 19.) FM. rendelet (A bortörvény végrehajtási utasítása) 2.sz. melléklet 2/e pontja szerint borászati felhasználása engedélyezett.

OÉTI szám: 124/1998

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép