Keresés:
 Caseo Speed

Nagy tisztaságú kálium-kazeinát borászati célra

A termék jellemző tulajdonságai:
A CASEO SPEED közvetlenül tejből, homogenizációs és porlasztásos eljárás után szárítással nyert, igen nagy tisztaságú, kifejezetten a borászat számára előállított fehérje alapú derítőszer. Proteintartalma min. 95 %. A termék más adalék és tartósító anyag nélkül, tisztán kerül csomagolásra. Megjelenési formája: jellegzetes ízű és illatú fehér por. A termék kifejezetten jól, csomómentesen oldódik vízben és borban.

Összetevők

- Fehérje:  min. 95 %
- Zsíranyag:  3 %
- Vízmentes laktóz:  max. 1 %
- Összes csíra:  30 000/g
- Élő csíra:  0,1 g-ban nincs
- Thermofil csíra:  5000/g
 


 

 

 

Előnyei:

  • teljes és gyors kollaguáció (alvadás),
  • megelőzi a vasas töréseket, erősen lecsökkenti a vasat akár ionos, akár vas-foszfátos formában,
  • csökkenti a leukoantocianid szintjét, így kevésbé oxidálódik a bor,
  • megszünteti az idegen ízeket és szagokat (pl. magból és kocsányból származó, jellegzetes fenolos ízek), és a fehérboroknál enyhén színtelenítő hatású.
  • javítja a borok frissességét, ezért ezek organoleptikus tulajdonságait pozitívan befolyásolja.


Alkalmazása:
A termék borászati alkalmazása igen sokrétű:
- Derítés: bentonittal kombinálva (Fort-benton, Nucleobent) tökéletesen tiszta, bort (mustot) kapunk.
- Erjesztés: a mustot CASEO SPEED és bentonit hozzáadásával erjesztve korai fázisban
  kiküszöbölhetjük a kedvezőtlen évjáratokban előforduló hátrányos ízhatásokat.
- Pezsgő alapboroknál: finomítja az ízt és a bukét.
Túl korán oxidálódott boroknál: erős adszorbeáló hatást fejt ki az oxidációért felelős polifenolokkal szemben.
A termék használata elsősorban fehér mustoknál javasolt, mivel a vörös mustokban lévő tannin fékezheti hatását.

Használati utasítás:
Hideg vízben, 1:10 arányban folyamatos keverés mellet oldjuk fel, majd 3-5 órát hagyjuk pihenni! Ezután vékony sugárban csorgassuk az állandó keverésben lévő borhoz (musthoz).
Az adagolás és a homogenizálás ideje alatt javasoljuk elektromos keverőszerkezet használatát.

Adagolás:     
- 60-100 g/hl mustokban.
                              
- 30-70 g/hl borokban
                              
- 70-130 g/hl oxidálódott borok kezelése esetén.

Csomagolás:     25 kg-os zsák, 1 kg-os tasak.

OÉTI szám: 124/1998

  
  GWein Bucher Vaslin Gai Ever Hobra
  Belépés Jogvédő Nyilatkozat Honlaptérkép